duminică, 31 iulie 2011

Jocurile copilariei - Sotron

In ultimii ani a scazut interesul copiilor pentru jocurile jucate in aer liber, alaturi de prieteni, in detrimentul celor avand ca tovaras un calculator. Prin jocurile propuse, Meki stimuleaza activitatea in aer liber dar si socializarea intre copii.
In concordanta cu principiile revistei Meki, voi continua seria jocurilor copilariei cu cele in aer liber, in care numarul de participanti este nelimitat si distractia asigurata.
Probabil cel mai ingragit joc in aer liber este Sotronul.
Reguli de joc: Se deseneaza pe asfalt un omulet aratand ca cel de mai jos



Ordinea participantilor se stabileste prin tragere la sorti sau de comun acord (daca e posibil). Primul copil ia o pietricica si o arunca in patratica cu numarul 1. Apoi, trebuie sa recupereze pietricica sarind intr-un picior, fara sa calce liniile. Daca reuseste, arunca in patratica numarul 2 si tot asa pana ajunge la numarul 8. Daca reuseste, cedeaza locul celui de-al doilea participant, la fel si in cazul unei greseli. Castiga participantul care a parcurs de cele mai multe ori intreg sotronul. Se joaca de obicei pana concurentii se plictisesc.

Acest joc dezvolta capacitatile motrice, atentia dar si capacitatile de coordonare si atentie distributiva (copilul trebuie sa isi pastreze echilibrul intr-un picior dar in acelasi timp sa fie atent sa nu calce pe vreo linie)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu