sâmbătă, 30 iulie 2011

Leon Magdan - Povestea timpului


Prin intermediul site-ului Meki Junior, in schimbul unui abonament de 1 euro/luna puteti asculta Povestea Timpului, de Leon Magdan, istorisita de insusui autorul.
Povestea este despre un fiu de imparat, obraznic si neascultator, caruia nu-i intra nimeni in voie. Tatal sau, imparatul, ii adusese cei mai invatati dascali pentru a-l scoli insa baiatului pe o ureche ii intra si pe cealalta ii iesea.
Mahnit, tatal sau se ruga zi si noapte la o minune care sa ii faca baiatul mai bun si ascultator. Si iata ca nu dupa mult timp, minunea se intampla: intr-un schit uitat in munti isi ducea traiul un sihastru intelept, care auzise si el de "faima" feciorului de imparat si care hotari sa il ajute.
In timp ce se odihnea pe o banca din curtea palatului, sihastrul il vazu insusi pe feciorul de imparat. Il chema si ii spuse urmatoarea poveste: la inceput se zice ca lumea era ca si azi, insa timpul nu exista, batranii erau mereu batrani iar copiii nu imbatraneau niciodata. Pe vremea aceea, Sf. petru umbla pe Pamant ca un om simplu. Dupa ce a umbat ce a umblat, Sf. Petru ii spuse lui Dumnezeu ca cei mai napastuiti oameni de pe Pamant sunt aceia ce au copii rai si neascultator. Atunci Dumnezeu hotari sa porneasca timpul si toate au inceput sa se schimbe: toti copiii cresteau si aveau la randul lor copii, iar abia atunci intelegeau cat de greu e sa fii parintele unui copil neastamparat.
Terminand povestioara, sihastrul il intreba pe baiat daca i-ar placea si lui sa aiba un copil asa cum era el. Fiul regelui ramase mut de uimire, gandindu-se cata dreptate avea batranul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu