duminică, 31 iulie 2011

Jocurile copilariei - Ratele si Vanatorii

Acest joc in aer liber dezvolta atentia, capacitatea de coordonare acopilului dar este si un bun exercitiu fizic. Si cum Meki incurajeaza activitatile sportive, am considerat ca e potrivit sa va vorbesc despre un joc arhicunoscut si indragit de cei mici: Ratele si Vanatorii.
Pentru acest joc aveti nevoie de o minge si mai multi participanti. Doi dintre participanti se aseaza fata in fata (acestia sunt Vanatorii) iar ceilalti intre cei doi (acestia sunt Ratele). Rolurile se stabilesc prin tragere la sorti.
Scopul jocului este ca Vanatorii sa loveasca cu mingea Ratele, iar aceasta sa incerce sa evite loviturile, desigur. Daca Rata este lovita de 3 ori, iese din joc, iar daca prinde mingea in mana inainte ca aceasta sa atinga pamantul, primeste o viata in plus. Castiga Rata care ramane ultima "in picioare". Apoi rolurile se inverseaza.
Mingea trebuie lovita doar cu mana, iar vanatorii trebuie sa pastreze mereu aceeasi distanta intre ei. De asemenea, si Ratele au un perimetru in care se pot misca, de obicei delimitat de niste repere oarecare.
Un joc foarte antrenant, recomandat tuturor copiilor intrucat acestia trebuie sa coopereze in scopul de a castiga jocul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu