vineri, 29 iulie 2011

Lumea Disney - Cocosatul de la Notre Dame


Dupa cum am precizat si in articolele anterioare, Meki promoveaza adevaratele valori ce definesc un om: bunatatea, curajul, altruismul, iubirea pentru cel de langa tine, si descurajeaza superficialitatea si judecarea oamenilor dupa aparente.
Despre toleranta si aparente este vorba si in una din capodoperele lui Disney, Cocosatul de la Notre-Dame. Atunci cand era copil, Quasimodo a fost aproape ucis de Claude Frollo dupa ce acesta a omorat-o pe mama sa. Obligat de Arhidiaconul de la Notre-Dame, Frollo a fost nevoit sa-l creasca pe Quasimodo ca si cum ar fi fost fiul sau. Cu toate acestea, l-a tinut ascuns in turnul catedralei toata viata spunandu-i ca nu va fi niciodata acceptat de societate din cauza urateniei lui.
Viata lui Quasimodo se schimba insa in momentul in care o cunoaste pe Esmeralda, o frumoasa tiganca, pe care pentru a o ajuta trebuie sa isi infrunte tatal adoptiv.
Povestea lui Quasimodo este una unica, dovedind ca aspectul exterior nu este deloc important atunci cand ai un suflet curat si o inima buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu