sâmbătă, 30 iulie 2011

Sa iubim animalele!


Zilnic vad in jurul meu zeci de animalute chinuite, maltratate, batute de oameni fara inima, de oameni ce nu ar trebui sa fie numiti oameni.
Si ma gandesc cu groaza: ce poate invata copilul meu de la mediul din jur? Ca daca vecinul de la 3 o face, daca prietenul lui cel mai bun o face, daca vaznatoarea de la colt o face, inseamna ca e ok sa lovesti animalele, nu-i asa?
Ei bine, eu spun un mare NU! Imi voi invata copilul inca de cand va face primii pasi ca animalutele sunt ca si noi, ca si ele au o mamica si un tatic, ca si pe ele le doare, ca si lor le place sa fie iubite.
Deseori vad in parc parinti care isi incurajeaza copiii sa loveasca un animalut lipsit de aparare, si deodata ma simt neputincioasa.Cum iti poti oare invata copilul sa fie violent cu atata nonsalanta?
Cei de la Meki ne invata sa iubim animalele, are chiar si o sectiune special dedicata fiintelor necuvantatoare. Cand citesc revista Meki ma gandesc ca poate mai exista o sansa, ca poate acolo unde sunt multi glasul se aude mai puternic. Este de admirat initiativa celor de la Meki, era si timpul ca animalele sa fie puse pe o treapta superioara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu