duminică, 31 iulie 2011

Jocurile copilariei - Sa traga, sa traga...


Acest joc se gaseste in "intelepciunea populara" sub mai multe denumiri, una dintre ele fiind "Sa vina, sa vina la razboi...", dar noi il jucam sub denumirea de "Sa traga, sa traga, mata de coada".

Cum se joaca: Fiecare participant isi alege cate o tara, pe care sa o reprezinte. Apoi se deseneaza pe asfalt un cerc mare, care se imparte in atatea "felii" cate tari s-au ales. Fiecare participant are "felia" lui. Unul dintre copii, ales aleator, sta in centrul cercului si arunca mingea in sus zicand "Sa traga, sa traga/Mata de coada/Si soarecele de urechi/Tara cu numele de ..." (si aici numeste o tara din cele alese). Reprezentatul tarii respective trebuia sa prinda mingea, sa revina cu ea in centrul cercului si sa zica "Stop", iar de acolo sa o arunce catre unul dintre participanti (care cand se rosteste numele tarii fug cat mai departe iar la "Stop" se opresc). Daca reuseste sa il loveasca, ii ia acestuia 1/4 din "felia" din cerc, daca nu, pierde el 1/4. Cand un participant pierde tot teritoriul iese din joc. A doua oara arunca mingea "tara" nominalizata prima oara si tot asa.

Jocul dezvolta capacitatea de atentie si de concentrare dar si viteza de reactie, intrucat cu cat prinzi mai repede mingea, cu atat ai mai multe sanse sa lovesti pe unul din ceilalti participanti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu