duminică, 31 iulie 2011

Thales din Milet

Thales a fost un filozof grec care a trait intre anii 624 - 546ien. Pentru ca nu cauta intotdeauna raspunsuri la probleme practice, Thales era vazut de unii oameni ca un om intelept dar imprudent. Una dintre legendele despre el spune ca intr-o noapte, iesind din casa sa studieze stelele, a cazut intr-o groapa. Se mai spune ca atunci companionul sau l-a intrebat : Cum vrei să ştii ce-i în cer, Thales, când nu eşti în stare să vezi ce-i la picioarele tale ?
Teascul lui Thales se refera la o legenda despre acest mare filozof: saturandu-se ca toata lumea sa il acuze ca nu stie sa lucreze cu banii si cu atat mai mult sa ii castige, Thales a facut urmatorul lucru: a cumparat toate teascurile de ulei de masline care se aflau atunci. Fiind in plina iarna, pretul lor era scazut. Insa thales stia ca urma un an bun si o recolta de masline ridicata, asa ca anul urmator a vandul teascurile la preturile impuse de el, iar castigul l-a dedicat in intregime studiilor.
Asadar, copii, nu trebuie sa judecam niciodata dupa aparente, caci un om poate fi deseori ceea ce nu pare.
Si pentru a va destinde putin, Meki va propune un joc avand la baza exact teascul lui Thales:ce ziceti, identificati umbra corecta?
Pentru un abonament de doar 1 euro/luna aveti acces la multe alte jocuri in genul acestuia si la mai mult. Caci Meki scrie pentru si de dragul copiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu