duminică, 31 iulie 2011

Jocurile copilariei - Painicile


Dupa cum stiti deja, scopul meu e de a descuraja locurile violente si jucate in fata unui monitor de calculator si de a le promova pe cele ce presupun contact uman si dezvolta abilitati pe care majoritatea jocurilor online le inhiba.
Aceasta este si misiunea Meki, sa creeze o lume a copiilor in care cei mici sa poata invata jucandu-se, asa cum au facut si alte generatii inaintea lor.
Painicile este un joc pentru copii si, nu va temeti, nu presupune niciun proces culinar in bucatarie, totul se desfasoara pe hartie.
Cum se joaca: Aveti nevoie de 2 foi de hartie si 2 instrumente de scris. Concurentii se aseaza fata in fata. Primul isi acopera foaia cu mana astfel incat celalalt sa nu o poata vedea si scrie o cifra. Daca celalalt ghiceste cifra, cel ce a scris-o incepe sa deseneze "painici" ca in imagine



Daca adversarul nu ghiceste, incepe el sa deseneze painici. Fiecare concurent scrie 40 de cifre, castiga acela care are cele mai putine painici complete.
Amuzant nu?
Jocul dezvolta intuitia si capacitatile motrice ale copilului, acesta trebuind sa miste instrumentul de scris in asa fel incat ce il induca pe celalalt in eroare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu