sâmbătă, 30 iulie 2011

Prima zi de scoala (partea a treia)


In articolele anterioare am vorbit despre ce inseamna pentru un copil aceasta schimbare: trecerea de la mersul la gradinita la viata de scolar.
Astazi as vrea sa va vorbesc despre adaptarea copilului la viata de elev. Desigur, dumneavoastra stiti ca inceperea scolii inseamna treziri dis-de-dimineata, dupa-amieze petrecute in fata temelor si nu in fata blocului si cel putin 4 ore/zi petrecute la scoala. Insa nu e cazul ca il inspaimantati pe proaspatul elev. Fiti siguri ca si el, la randul lui, este speriat si nu stie la ce sa se astepte. Iata cateva idei care ar putea sa faca adaptarea copilului mai facila:
- incurajati-l sa isi faca prieteni, sa ii invite in vizita, astfel, mersul la scoala nu va mai parea un chin cand stie ca are cu cine "schimba o vorba"
- implicati-va cat mai mult in viata scolara a copilului, participati la sedintele cu parintii si intrunirile de clasa, colaborand intre voi veti putea alcatui un mediu sigur pentru copiii dumneavoastra
- alcatuiti un program zilnic ce trebuie cu strictete respectat, veti vedea ca in cateva saptamani puiul dumneavoastra va arata ca si cum ar fi scolar de cand lumea. Nu uitati sa includeti in acest program si cateva ore de recreere, de preferat in aer liber.
- evitati orele tarzii din week-end, in 2 zile de culcat la orele 23 pot da peste cap tot programul scolarului, veti avea ca rezultat un copil pururea obosit si somnoros.
Pentru mai multe sfaturi legate de responsabilizarea copilului dumneavoastra accesati cu incredere site-ul www.meki.ro, sectiunea pentru parinti, unde veti gasi sfaturi utile privind comunicarea parinte-copil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu