vineri, 29 iulie 2011

Lumea Disney - Mulan


Meki va sfatuieste sa credeti in visele voastre orice s-ar intampla si sa nu va temeti daca sunteti altfel decat vor ceilalti sa fiti, fiecare persoana este unica in felul ei si fiecare are ceva frumos de oferit.
Aceasta idee este promovata de filmul de animatie Mulan, realizat sub bagheta lui Walt Disney. Mulan este o fata din China, pregatita pentru a se marita. Dar Mulan nu are nimic in comun cu fetele de varsta ei, intalnirea cu petitoarea fiind un adevarat dezastru.
Suparata pentru ca adusese rusine asupra familiei ei, Mulan se inroleaza in armata in locul tatalui sau, desi pedeapsa pentru fetele care se inrolau era moartea. Recrutii sunt lasati sa se antreneze cu un tanar capitan, iar cei din armata permanenta pleaca sa-i infrunte pe huni. Mulan este ajutata in drumul ei de un dragon si de un greieras norocos, precum si de un cal falnic. Pana la urma Mulan aduce onoare familiei ei, iar dupa o vreme este petita de catre un tanar chipes, nimeni altul decat conducatorul ostii.
Ideea centrala a povestii este aceea ca nu conteaza daca esti baiat sau fata sau daca nu esti asa cum cred altii ca ar trebui sa fii, cel mai mult conteaza ce e in sufletul tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu