duminică, 31 iulie 2011

Jocurile copilariei - Spanzuratoarea

In general imi plac jocurile ce dezvolta cultura generala si imaginatia, in genul celor propuse de revista Meki.Pentru ca ce mod mai bun poate exista sa inveti ceva nou decat jucandu-te?
Spanzuratoarea sau, in varianta moderna electronica, the Hangman este un joc ce impleteste perspicacitatea cu cunostintele generale.
La joc participa doi concurenti, insa se pot face mai multe echipe iar castigatorii sa joace intre ei, un fel de campionat.
Cum se joaca: Pe o foaie de hartie se deseneaza o spanzuratoare ca in imaginea de mai jos



Iar sub spanzuratoare se schiteaza un cuvant notand prima si ultima litera, iar in loc de literele lipsa se pun liniute.

Celalalt concurent are 6 incercari de a ghici cuvantul prin a alege cate o litera din alfabet care crede el ca ar face parte din cuvantul respectiv. Daca greseste si litera aleasa nu face parte din cuvant, celalalt concurent care a propus cuvantul deseneaza omuletul, ca in desen: intai capul, trunchiul, 2 maini si 2 picioare. Daca din 6 incercari nu se ghiceste cuvantul, concurentul pierde.
Se pot alege cuvinte cat mai lungi, exista o limita, totul tine de cultura generala a concurentilor si de perspicacitatea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu