duminică, 31 iulie 2011

Jocurile copilariei - Imparate, imparate, cat e ceasul?


Este stiut faptul ca pentru cei mici rabdarea nu este o virtute, ca nu reusesc sa finalizeze mai nimic din ceea ce incep, iar acesta este un lucru firesc. Daca doriti sa va intelegeti copilul mai bine cititi cu incredere articolele dedicate parintilor din revista Meki. Iar daca vreti sa va determinati copilul sa fie mai rabdator, invatati-l urmatorul joc, ce necesita, inainte de toate, rabdare in a se supune regulilor.

Imparate, imparate, cat e ceasul?

Jocul se desfasoara astfel: se alege un copil care sa fie Imparatul, aleator sau prin tragere la sorti. Ceilalti se aseaza cu fata la el, la o anumita distanta, unul langa celelalt. Fiecare copil intreaba, pe rand "Imparate, imparate, cat e ceasul?"
Raspunsurile se pot masura in:
- pasi de furnica : piciorul se pune exact in fata celuilalt
- pasi de om : de paseste normal
- pasi de urias : se face un pas cat de mare se poate
- "mamaligi" : o saritura in timp ce te invarti
- pasi de iepure: o saritura cu ambele picioare

Asadar, imparatul raspunde fiecarui participant cati pasi sa faca, inainte sau inapoi (regulile sunt ca inapoi sa se poate merge decat de maxim trei ori, altfel jocul ar dura la nesfarsit. Copilul care ajunge primul la Imparat castiga si este, la randul lui, imparat. Spuneam la inceput ca acest joc dezvolta rabdarea celui mic intrucat in cazul unui imparat mai "zgarcit" la pasi jocul poate dura o vreme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu