duminică, 31 iulie 2011

Jocurile copilariei - Incetul cu-ncetul se fabrica otetul

Meki sustine jocurile care dezvolta atentia si viteza de reactie a participantilor, in special pe cele desfasurate in aer liber. Un astfel de jos este Incetul cu-ncetul se fabrica otetul
Titlul poate parea destul de ciudat insa va asigur ca nu are nimic de-a face cu vreo formula chimica sau vreun experiment periculos.

Cum se joaca: Prin tragere la sorti se alege un copil care va fi conducatorul de joc. Ceilalti participanti se aseaza la o anumita distanta de el. Acesta inchide ochii si se invarte in timp ce spune fraza "Incetul cu-ncetul se fabrica otetul". Cat timp cel din centru e cu ochii inchisi participantii incearca sa se apropie de el. Daca in momentul in care acesta se opreste cineva se misca inca, respectivul iese din joc. Castiga cel ce reuseste sa ajunga primul la conducatorul de joc.

Jocul este extrem de amuzant intrucat conducatorul va apela la tot felul de trucuri pentru a-i elimina pe concurenti, rortitul frazei extrem de repede, sau doar inceputul ei pentru a-i determina pe ceilalti sa se miste.
Cu siguranta este un joc ce va contribui intens la exercitiul fizic zilnic necesar dezvoltarii fiecarui copil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu