sâmbătă, 30 iulie 2011

Lectie de arhitectura in joaca

Propuneti-i celui mic urmatorul joc: Puneti-i inainte trei pahare de sticla obisnuite, nu prea grele si o coala de hartie A4. Asezati doua pahare la o distanta de 20-25 cm si puneti coala in echilibru deasupra lor. Apoi spuneti-i celui mic ca sarcina este ca el sa aseze cel de-al treilea pahar deasupra celor doua pe foaia de hartie fara ca aceasta sa se indoaie.
Initial cel mic va crede ca e imposibil, va veni poate cu solutii ajutatoare, dar nici una potrivita. Asa ca oferiti-i si solutia: luam foaia si o indoim la fel cum am face un evantai de hartie. Apoi o punem la loc pe cele doua pahare de pe masa si - iata! - cel de-al treilea pahar sta in aer fara nicio problema. Si n-am folosit nimic altceva, decat hartia, care e la fel de moale, dar am asezat-o in asa fel incat sa fie mult, mult mai rezistenta.
Dupa ce i-ati captat prichindelului atentia puteti continua lectia de arhitectura cu exemple ale utilizarii acestei tehnici in cazul unor cladiri sau sau constructii.
astfel, cel mic va invata cateva kucruri folositoare jucandu-se. Caci pe acest lucru se bazeaza articolele din revista Meki, ca orice copil poate invata cu placere si spor prin joc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu