sâmbătă, 30 iulie 2011

Cum alegi dadaca ideala?


Momentul in care trebuie sa petreci o parte din zi fara cel mic este un moment dificil in special pentru mamici si, cu atat mai mult, pentru copil. Cum acest lucru se intampla de obicei, la noi in tara, in jurul varstei de doi ani, o discutie "rationala" cu copilul iese din discutie.
Primul pas pe care trebuie sa il faceti in alegerea unei bone este sa apelati la o agentie ce se ocupa cu plasarea de baby-sittere. Evitati anunturile in ziare intrucat oricat de serioasa si de responsabila pare persoana in cauza nu stiti practic nimic despre ea.
In al doilea rand, nu lasati totul pe ultima suta de metri, in primul rand pentru ca cel mic nu va avea posibilitatea sa se adapteze, lucru ce il va traumatiza, iar dumneavoastra, presat de timp fiind, nu veti putea cauta pana gasiti persoana cea mai potrivita.
Cu cel putin o luna inainte trebuie sa se inceapa familiarizarea celui mic cu noua dadaca, aceasta sa vina sa petreaca timp cu copilul in prezenta dumneavoastra, pe de o parte pentru a-i observa deprinderile si comportamentul, pe de alta pentru a-i oferi prichidelului posibilitatea sa se obisnuiasca cu o persoana straina pentru el prezenta in casa.
Personal, pentru linistea mea sufleteasca, as instala si un sistem de supraveghere, dar asta e optional.
Succes in a gasi bona perfecta si daca aveti dubii nu ezitati sa apelati la sfaturile de parenting din revista Meki!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu