sâmbătă, 30 iulie 2011

Jocurile copilariei - TOMANAP


Astazi citind revista Meki mi-am adus aminte de niste jocuri pe care le jucam, copii fiind, pe care le credeam uitate dar care imi spun mai vii in minte ca niciodata.
Alaturi de jocurile de grupa prezentate in revista Meki Junior, mai exista o serie de jocuri ce pot fi jucate de un grup de mai multi copii.
Primul dintre acestea se numeste TOMANAP, probabil ati auzit de el, iar numele vine de la initialele cuvintelor Tari, Orase, Munti, Ape, Nume, Animale, Pasari.
Cum se joaca:
Fiecare dintre literele alfabetului se scrie pe o bucatica de hartie iar toate hartiutele se pun intr-un bol (e buna si o palarie la nevoie). Unul dintre participanti extrage o hartiuta din bol. Apoi, fiecare jucator trebuie sa scrie pe foaia din fata lui cate o tara, oras, munte etc care sa inceapa cu litera extrasa.
Scopul jocului e sa termini primul de scris, primesti un punct pentru fiecare denumire corecta. Ceilalti jucatori se puncteaza la fel in functie de cate cuvinte au completat.
Jocul stimuleaza memoria, cunostintele generale, lucrul sub presiune si viteza de reactie. Numarul minim de participanti este de trei, iar numarul maxim e infinit.
Pentru a evita divergentele va sfatuiesc sa tineti aproape o sursa de internet pentru a afla daca numele de orase/tari/munti sunt reale sau inventate.
Si nu uitati sa va distrati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu