duminică, 31 iulie 2011

Jocurile copilariei - De-a v-ati ascunselea



Probabil unul dintre cele mai cunoscute jocuri din toate timpurile, De-a v-ati scunselea este un joc ce nu se demodeaza niciodata, l-au jucat atatia inainte si la fel de multi il vor juca si de acum incolo.
Regulile jocului sunt simple: unul dintre copii (ales iarasi prin tragere la sorti) se aseara langa un perete cu mainile la ochi si numara pana la 50/100 in functie de numarul de participanti. In acest timp, concurentii se ascund. Dupa ce termina de numarat si spune celebra formula "Cine nu-i gata il iau cu lopata", cautatorul incearca sa afle unde sunt ascunsi ceilalti. In momentul in care il vede pe unul dintre participanti, trebuie sa revinala locul unde a numarat si sa spuna "Te-am vazut ...". Daca un participant ajunge insa inaintea cautatorului la locul de numarat si zice "Nu-s", acesta este iese din joc, adica nici nu pierde dar nici nu castiga.
castigator este concurentul care se ascunde cel mai bine si este gasit ultimul sau deloc, iar cel ce a fost gasit primul este urmatorul cautator.
Jocul este un excelent exercitiu fizic (sustinut de revista Meki), dar si un mod de a-ti dezvolta atentia distributiva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu