duminică, 31 iulie 2011

Orice Rhodos are colosul lui

Colosul din Rhodos reprezinta una dintre cele sapte minuni ale lumii antice. Nu stiti ce sunt cele sapte minuni? Ei bine, acestea sunt (sau mai bine zis erau, caci numai cateva mai exista) niste constructii foarte mari, adevarate minuni ale arhitecturii. Iata care sunt:

Farul din Alexandria
Templul lui Artemis
Statuia lui Zeus
Colosul din Rhodos
Gradinile suspendate ale Semiramidei
Mausoleul din Halicarnas
Piramidele de la Giseh

Colosul din Rhodos reprezenta o statuie infatisandu-l pe Zeul Soarelui. Constructia avea 32 de metri inaltime iar picioarele statuii marcau intrarea in port. Din pacate, Colosul din Rhodos a fost distrus intr-un cutremur.
Probabil ca in zilele noastre, o constructie de 32 de metri inaltime pare ceva banal, fie ea si o statuie, insa ganditi-va ca in acele vremuri nu exista nici electricitate, nici utilaje mecanizate, totul construindu-se manual. Ei, nu mai pare asa banal, nu?
Dupa aceasta calatorie in lumea antica, Meki va propune sa il studiati mai indeaproape pe Colosul din Rhodos, ba chiar doua statui ale acestuia. Scopul jocului este sa identificati diferentele dintre cele doua imagini...floare la ureche fata de construirea unei statui cu mainile goale, nu-i asa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu